Mensen

De mannelijke huid is fysiologisch heel anders dan de vrouwelijke huid.


Het is dikker, produceert meer talg en is rijker aan collageen. Hierdoor verschijnen de rimpels later, maar sneller en dieper.
De ergste aanval op de huid is scheren. Een scheerbeurt beschadigt de huid en kan veel huidproblemen veroorzaken, zoals puistjes, droogheid, uitwendige gevoeligheid, enz.
Een ander type aanval op de huid is de levensstijl (alcohol, nicotine, stress, slaapgebrek) en omgevingsinvloeden (temperatuur, vervuilende stoffen, enz.).


De mannenhuid heeft buitengewone natuurlijke eigenschappen om zichzelf beter te beschermen tegen de invloeden van buitenaf en is beter bestand tegen de natuurlijke aantasting door ouderdom.
Daarom vereist de huidverzorging van mannen onder normale omstandigheden gewoon een zeer basale behandeling, gericht op het behouden van deze eigenschappen.

VOORDELEN VAN DE HERENHUID TEN OPZICHTE VAN DE VROUWENHUID
De mannelijke epidermis is 30% dikker en 20% meer verhoornd. Het heeft een groter vermogen om gehydrateerd te blijven en zichzelf te beschermen en het binnendringen van agressieve externe substanties te voorkomen.
Grotere microvascularisatie.
Beter niveau van oxygenatie en celademhaling.
Groter collageengehalte, met een consistenter vezelnetwerk. Stevigere huid, die langer nodig heeft om te rimpelen.

NADELEN VAN DE HERENHUID TEN OPZICHTE VAN DE VROUWENHUID
Het zwakke punt van de mannenhuid, de achilleshiel, is dat, zodra het verouderingsproces begint, deze zich in een versneld tempo ontwikkelt. Ook produceert de mannenhuid 75% meer talgafscheiding dan de vrouwenhuid, en dit betekent een grotere neiging tot glanzende huid en onzuiverheden.
Om deze redenen is het essentieel dat mannen hun huid in goede esthetische en hygiënische omstandigheden houden, door basis, dagelijkse verzorgingsroutines te volgen die het verschijnen van tekenen van veroudering aanzienlijk kunnen vertragen.Artikel  1 - 5 van 5

Aanmelden voor geregistreerde klanten
Wachtwoord vergeten
Nieuw hier? Nu registreren