Huid peelen tijdens de zomer?

Er zijn verschillende voordelen, maar ook nadelen en gevaren aan het doen van een chemische peeling tijdens de hete periode van de zomer / vakantietijd:

 1. Verbeterde vochtretentie:
  Huidpeelingbehandelingen omvatten vaak het verwijderen van dode huidcellen, wat de mogelijkheid van de huid verbetert om vocht op te nemen en vast te houden. In de zomer, wanneer het weer warm en droog is, kan het behouden van voldoende hydratatie van het gezicht en het lichaam (vooral de benen) een uitdaging zijn. Door de huid te exfoliëren en een betere vochtretentie te bevorderen, kan een huidpeelingprocedure helpen bij het bestrijden van droogheid en de huid gehydrateerd houden. Voor de beste hydratatie van de huid van het gezicht en lichaam, raden we de IDEALDERM microdermabrasiecrème aan.

   
 2. Tijd voor herstel:
  Afhankelijk van de diepte en intensiteit van de peeling kan je huid wat hersteltijd nodig hebben voor genezing en verjonging. Tijdens de zomervakantie heb je vaak een meer ontspannen schema en minder verplichtingen, waardoor je voldoende tijd hebt om te herstellen zonder de druk van werk of andere verantwoordelijkheden.

   
 3. Verbeterde huidtextuur en teint:
  Huidpeelingbehandelingen, zoals chemische peelings of microdermabrasie, kunnen helpen bij het aanpakken van problemen zoals een ongelijke huidtextuur, acne littekens, een doffe teint en hyperpigmentatie. Door deze peelingbehandelingen tijdens de zomer te ondergaan, wanneer de huid meer aan zonlicht wordt blootgesteld, kunnen de resultaten beter en zichtbaarder zijn. De verhoogde blootstelling aan de zon kan helpen bij het vervagen van donkere vlekken en pigmentatie, wat resulteert in een gladdere en meer gelijkmatige huidskleur.

   
 4. Langdurige resultaten:
  Chemische peelings stimuleren de productie van collageen en bevorderen de omzet van huidcellen, wat leidt tot langdurige verbeteringen in het uiterlijk van je huid. Door tijdens de zomervakantie een peeling te ondergaan, geef je je huid voldoende tijd om te regenereren en de resultaten volledig te laten zien voordat je je dagelijkse activiteiten hervat.

   
 5. Verminderde acne-uitbarstingen:
  Sommige mensen kunnen tijdens de zomer last hebben van acne-uitbarstingen door factoren zoals verhoogde transpiratie, vochtigheid, een huid die uitdroogt door de zon en airconditioning, en het gebruik van producten die de poriën verstoppen (vooral slechte zonnebrandcrèmes). Huidpeelingbehandelingen kunnen helpen bij het ontstoppen van poriën, het verwijderen van overtollige olie en dode huidcellen, en het verminderen van de kans op het ontwikkelen van acne. Door een huidpeelingbehandeling te ondergaan in de zomer, kun je mogelijk de kans op acne-uitbarstingen verminderen en genieten van een helderdere huid gedurende het seizoen. Het is essentieel om na de peeling een geschikte zonnebrandcrème (vetvrij en niet-comedogeen) te gebruiken om Mallorca-acne te voorkomen. We raden de AGE AND SUN SPF 50+ aan.

   
 6. Verbeterd uiterlijk van de huid en een boost voor het zelfvertrouwen:
  Een verbeterd uiterlijk van de huid kan je zelfvertrouwen aanzienlijk vergroten. Door tijdens de zomervakantie een peeling te ondergaan, kun je profiteren van de vrije tijd om je huid te laten genezen en een frissere, stralendere teint te onthullen voordat je weer je normale routine hervat. Op die manier kun je met hernieuwd zelfvertrouwen en een verjongde uitstraling je dagelijkse bezigheden hervatten.

  Nadelen en gevaren:
 7. Omgekeerde effecten zonder aangepaste zonbescherming:
  Dat klopt! Na een huidpeelingbehandeling is de nieuw onthulde huid gevoeliger voor schade door de zon. Het uitvoeren van de procedure tijdens de zomer, wanneer mensen doorgaans meer tijd buiten doorbrengen, kan omgekeerde effecten hebben. Het is belangrijk om extra voorzorgsmaatregelen te nemen en de verse huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen. Het dragen van een breedspectrum zonnebrandcrème, beschermende kleding en het beperken van blootstelling aan de zon na een huidpeelingbehandeling is essentieel. Bovendien is een geschikte zonnebrandcrème (vetvrij en niet-comedogeen) na de peeling nodig om Mallorca-acne* te voorkomen. We raden hiervoor AGE AND SUN SPF 50+ aan..


In conclusie,Indeed, het is inderdaad gunstig en belangrijk om een gezichts- en lichaamspeeling te doen, vooral tijdens deze periode. Het is echter essentieel om de juiste producten te kiezen. We raden de volgende producten aan die zijn aangepast om een peeling comfortabeler uit te voeren tijdens de hete periode:

IDEALDERM 50% microdermabrasion cream
IDEALDERM 50% microdermabrasion cream maakt mechanische peeling mogelijk zonder een machine. Dankzij meer dan 50% actieve ingrediënten biedt het een sterke effectiviteit zonder de warmte van zuren te ondergaan. De kracht van de mechanische peeling hangt voornamelijk af van de druk die wordt uitgeoefend bij het wrijven van de huid, waardoor de actie geleidelijk toeneemt. Hierdoor biedt het een ideale alternatieve optie voor chemische peelings tijdens de zomer.

IDEALDERM peeling mask with glycolic acidHet IDEALDERM peeling masker met glycolzuur staat bekend als een koude peeling. Het biedt inderdaad het voordeel van een verfrissend gevoel tijdens en na de behandeling, waardoor de intense warmte van de omgeving niet wordt versterkt. Dankzij het occlusie-effect heeft het een krachtige werking en is het comfortabel ondanks het "lage" zuurgehalte van 15%.

IDEALDERM AGE AND SUN SPF50+
IDEALDERM AGE AND SUN is een anti-aging crème die uitstekende bescherming biedt tegen UVA- en UVB-stralen, wat erg belangrijk is na een peeling. De lichte formule, ondanks de hoge SPF en het hoge percentage anti-aging actieve ingrediënten, wordt zeer gewaardeerd na een peeling, omdat de verse huid gevoeliger is.

Bovendien is het vetvrij en na een peeling is het essentieel om een zonnebrandcrème met een hoge bescherming te gebruiken die niet-comedogeen is, de poriën niet verstopt en het verschijnen van puistjes of andere onvolkomenheden niet bevordert, en zelfs geen Mallorca-acne* veroorzaakt.

*Mallorca acne (ook wel zomeracne of acne aestivalis genoemd) is een speciale vorm van zonneallergie (polymorfe lichteruptie).

Het is belangrijk op te merken dat de hierboven genoemde voordelen kunnen variëren afhankelijk van het type en de intensiteit van de huidpeelingbehandeling. Het is altijd raadzaam om advies in te winnen bij een gekwalificeerde dermatoloog of huidverzorgingsprofessional om de meest geschikte tijd en aanpak te bepalen voor jouw specifieke huidproblemen. Bovendien kunnen zij specifiek advies geven over nazorg en zonbescherming op basis van jouw individuele behoeften.

IDEALDERM GmbH
2023-08-10 20:57:00 / Peeling / Commentaren 0

Onze twee beste onzichtbare anti-aging gezichtszonnebrandcrèmes SPF50+ met make-up foundation.


08.07.2024
IDEALDERM GmbH

Voor veel vrouwen betekent de winter dat ze te maken hebben met de harde effecten van koud weer op hun huid. Maar vrees niet, want er is een zachte oplossing die zelfs in de koudste maanden de...


11.10.2023
IDEALDERM GmbH

Bereik een stralende huid met IDEALDERM Lactic 90% Peeling: Een baanbrekende oplossing voor verheldering, hydratatie en anti-veroudering voor donkere en gevoelige huidtypen!


11.08.2023
IDEALDERM GmbH
Aanmelden voor geregistreerde klanten
Wachtwoord vergeten
Nieuw hier? Nu registreren